منابع شرکت های سرمایه گذاری استانی به سمت فراوری راهنمایی می گردد

به گزارش وبلاگ موبایلستان، رئیس سازمان بورس چندی پیش در نشستی با حضور روسای اتاق های سراسر کشور از تشکیل شرکت های سرمایه گذاری استانی اطلاع داد. به باور او در حال حاضر یکی از معضلات اصلی اقتصاد، شرایط نابه سامان و نامطلوب سرمایه گذاری است. بنابراین تمرکز بر روش هایی که بتواند به رشد سرمایه گذاری در کشور یاری کند را به عنوان اولویت سازمان بورس معرفی کرد.

منابع شرکت های سرمایه گذاری استانی به سمت فراوری راهنمایی می گردد

شرکت های سرمایه گذاری استانی در واقع برای ساماندهی شرایط سهام داران سهام عدالت که تصمیم گرفتند به صورت غیرمستقیم مدیریت این بخش از سهام خود را به عهده بگیرند، تاسیس خواهند شد. ارزش دارایی هایی که در اختیار این شرکت هاست متناسب با ظرفیت هر استان، قابل توجه بوده و طبق گفته های محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس از حدود سه الی چهار هزار میلیارد تومان تا سی الی چهل هزار میلیارد تومان متغیر است.

او با حضور در اتاق ایران ایجاد شرکت های سرمایه گذاری استانی را یکی از راهکارهای توسعه منطقه ای در کشور مطرح نمود و از روسای اتاق های سراسر کشور خواست تا در راستای حضور افراد خبره و آشنا با ظرفیت های استانی و منطقه ای در جمع هیات مدیره این شرکت ها کوشش نمایند.

در این راستا علی عسگری، معاون وزیر اقتصاد به خبرگزاری ایرنا از برگزاری انتخابات هیات مدیره شرکت های سهام عدالت (سرمایه گذاری استانی) در 20 اسفندماه خبر داده است و به تشریح فرایند تشکیل و فعالیت این شرکت ها می پردازد.

او با بیان این مطلب که تا به امروز این شرکت ها هیچ سودی از این سرمایه و دارایی کسب نکرده اند به جز رشدی که سهام این شرکت ها در بورس به دست آورده اند، گفت: به طور معمول شرکت های استانی، سهامدار شرکت های عظیمی مانند پتروشیمی، پالایشی، فولادی، بانکی معدنی و دارویی هستند، همه این شرکت ها به عنوان شرکت های معتبری محسوب می شوند که همواره با سوددهی معقولی همراه بوده اند، همچنین در میان این شرکت ها، شرکت های غیربورسی و زیان ده هم وجود دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد و دارایی ادامه داد: در مجموع این شرکت ها همواره با سود همراه بودند و سود سهامداران از مجموعه فعالیت شرکت ها به وسیله سازمان خصوصی سازی پرداخت شده است.

عسگری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ماه دستور آزادسازی سهام عدالت را ابلاغ کردند تا از این طریق شاهد ساماندهی جدیدی در شرایط این سهام باشیم، گفت: این تصمیم انجام شد تا مردم در اداره شرکت ها مشارکت داشته باشند. به دنبال این تصمیم، شرکت ها به صورت استانی تفکیک و شکل جدیدی به خود گرفتند، از آن موقع تعاونی های شهرستانی هم جمع شدند.

معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه در هر استان، شرکتی تشکیل و مراحل پذیرش آنها در بورس آغاز شد تا به عنوان یک شرکت بورسی فعالیت نمایند، گفت: به منظور آغاز این فعالیت قرار بر معین اعضای هیات مدیره جدید شد و براساس تصمیمات اتخاذ شده انتخاب اعضای هیات مدیره به مردم و سهامداران واگذار شد. با ورود شرکت ها به بورس، سهامداران اختیار دارند تا سهام خود را به وسیله این شرکت ها در بورس عرضه و برای معامله سهام خود تصمیم گیری نمایند. همچنین به سهامداران این اختیار داده می گردد تا به صورت مستقیم در زمینه افزایش سرمایه و تصمیم گیری برای سرنوشت آن شرکت، مشارکت داشته باشند.

معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بعضی از شرکت های سهام عدالت به وسیله سود به دست آمده درصدد انجام بعضی فعالیت های غیرمولد از جمله خرید ملک برآمدند، گفت: متاسفانه این سرمایه ها در فعالیت های فراوریی به کار گرفته نشد، در صورتی که با توجه به ارزنده بودن آنها، انتظار می رفت حداقل بخشی از سرمایه های به دست آمده در فراوری و فعالیت های مالی سرمایه گذاری می شد تا ارزش آنها چند برابر افزایش پیدا می کرد.

عسگری با اشاره به اینکه شرکت ها می توانستند به پشتوانه این سهام، خطوط فراوری با سوددهی بالا راه اندازی نمایند، گفت: متاسفانه شرکت داری به معنای واقعی انجام نشد، وگرنه امروز با افزایش چند برابری سهام عدالت همراه بودیم.

این مقام مسئول در ادامه به برگزاری انتخابات هیات مدیره شرکت های استانی سهام عدالت اشاره نمود و اضافه نمود: تا چند وقت گذشته نحوه فعالیت شرکت های سهام عدالت متفاوت بود و در قالب تعاونی های سهام عدالت صورت می گرفت. در آن موقع سهام داران هیچ اطلاعی از شرایط شرکت ها نداشتند و حتی نسبت به دارایی های خود و اینکه در کدام شرکت ها سهامداردار هستند، هیچ گونه آگاهی نداشتند و از طرفی افرادی که عهده دار این شرکت ها بودند با این تصور که مالک آنها هستند اقدام به مدیریت با سلیقه شخصی می کردند.

او معتقد است حضور مردم در انتخابات هیات مدیره شرکت های سهام عدالت بسیار مهم است و ضروری است مردم برای دارایی و سرمایه های خود تصمیم بگیرند. قررا است انتخابات در 20 اسفندماه و مصادف با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) برگزار گردد و برگزاری این انتخابات یکی از عظیم ترین انتخابات مالی کشور خواهد بود.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه حضور افراد به عنوان داوطلب در این انتخابات نیازمند تایید سازمان بورس است، اضافه نمود: باید شایستگی حرفه ای و تخصصی این افراد توسط سازمان بورس تایید و مراحل احراز شرایط طی گردد. علاوه بر شرایط عمومی، کاندیداها باید حائز شرایط تخصصی و تجربه کار در حوزه مدیریت شرکت نیز باشند.

او با اشاره به فراخوان حضور افراد حرفه ای در این انتخابات گفت: با هماهنگی فرمانداری ها، ادارات اقتصاد و دارایی در استان ها، استانداری ها و اتاق های استانی، شرایطی فراهم شده تا رایزنی هایی برای اطلاع رسانی انجام گردد و داوطلبان از زمان کافی برای ثبت نام در انتخابات برخوردار باشند.

عسگری با بیان اینکه دوره مدیریت هیات مدیره این شرکت ها مانند دیگر شرکت های بورسی یک ساله خواهد بود، گفت: از این پس دولت از اداره این شرکت ها کنار کشیده می گردد و به طور کامل اداره شرکت های سهام عدالت بورسی می گردد.

تداوم ثبت نام داوطلبان تا 10 اسفندماه

عسگری به ثبت نام یک هزار و 106 نفر در استان های مختلف کشور برای حضور در این انتخابات اشاره نمود و گفت: از این تعداد 860 نفر مقدمات اولیه برای ثبت نام را انجام دادند که مدارک بعضی از آنها ناقص بوده است اما تا به امروز 180 نفر توسط سازمان بورس تایید صلاحیت شده اند، شرایط باقی افراد به زودی آنالیز می گردد.

معاون وزیر اقتصاد به تداوم ثبت نام ها تا 10 اسفندماه اشاره نمود و گفت: لیست نهایی سه روز قبل از آغاز انتخابات بسته می گردد و سهامداران می توانند در این مدت ارزیابی دقیقی از سابقه افراد و تخصص آنها داشته باشند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "منابع شرکت های سرمایه گذاری استانی به سمت فراوری راهنمایی می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منابع شرکت های سرمایه گذاری استانی به سمت فراوری راهنمایی می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید